Receptes / Zupas

Foto: Viktorija Kožemjakina
Sarkanbaltsarkanā biešu krēmzupa 0
Sastāvdaļas
- 500 g vārītu biešu
- 2 burkāni
- 1 sīpols
- 1 ķiploka daiviņa
- 2 ēdamk. olīveļļas
- 750 ml dārzeņu vai liellopa buljona
- 1 tējk. iecienītu garšvielu (piemēram, garam masala)
- 1 tējk. kaltēta timiāna
- turku vai grieķu jogurts un biešu lapas vai citi zaļumi pasniegšanai
Pagatavošana
- Sīpolus, ķiplokus un burkānus sagrieziet smalkos kubiņos. Lielā katlā apcepiet dārzeņus olīveļļā, līdz tie kļūst zeltaini.
- Sagrieziet gabalos vārītās bietes, pievienojiet tās katlā un apmaisot cepiet dažas minūtes.
- Pielejiet dārzeņiem buljonu lēni vāriet un mazas uguns aptuveni 20 minūtes, līdz visi dārzeņi ir mīksti.
- Sablendējiet visu kopā ar garšvielām, vēlreiz uzkarsējiet un pasniedziet kopā ar ēdamkaroti turku vai grieķu jogurta un zaļumiem.