Receptes / Salāti

Foto: Shutterstock
Salātlapu salāti ar ceptiem ķiršu tomātiņiem un ķiploku mērcīti 0
Šie salātiņi būs ļoti piemēroti vieglām vakariņām vai kā izcila piedeva gaļas vai zivs ēdienam. Ļoti garšos “tomātu mīļiem”! Salātus var ēst kā siltus, tā atdzisušus. Labu apetīti!
Sastāvdaļas
- Ķiršu tomātiņi – 400 gr
- Salātlapu mix – 75 gr
- Ķiploki – 1 daiviņa
- Jogurts bez piedevām – 200 ml
- Olīveļļa – 55 ml
- Sāls, malti melnie pipari – pēc garšas
- Grauzdiņi un sezama sēkliņas – dekorēšanai
Pagatavošana
- Uz pusēm vai četrās daļās sagriež ķiršu tomātiņus, atkarībā no to izmēra. Uzkarsē pannu, ielej nedaudz olīveļļas un apcep tomātus līdz tiem parādās brūngana kārtiņa, bet pēc tam – uzreiz noņemt no uguns. Jācep uz lielas uguns, lai tomāti nesāktu pārāk suloties.
- Sajauc bezpiedevu jogurtu ar 50 ml salātu olīveļļas. Ķiploku sasmalcināt ar nazi vai saspiest ķiploku spiedē. Pievienot ķiploku jogurtam, pievienot sāli un piparus pēc garšas.
- Bļodā izlikt salātlapu mix, pievienot tomātus un pievienot mērci.
Pasniedzot salātus var dekorēt ar grauzdiņiem un sezama sēkliņām!