Receptes / Salāti

Foto: SHUTTERSTOCK
Salāti ar vistu un zemenēm 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.
Sastāvdaļas
- 200 g žāvētas vistas krūtiņas
- 6–7 lielas zemenes
- sauja rukolas
- 2–3 ēdamkarotes saulespuķu sēkliņu
- 1 ēdamkarote citrona sulas
- 1 ēdamkarote augu eļļas
- pustējkarote cukura
- pustējkarote sāls
Pagatavošana
- Žāvēto vistu un zemenes sagriež gabaliņos. Rukolu nomazgā un nožāvē. Saulespuķu sēkliņas apgrauzdē uz sausas pannas.
- Uz šķīvja kārto rukolu, zemenes un vistas gabaliņus.
- Atsevišķā traukā samaisa augu eļļu ar citrona sulu, sāli un cukuru. Mērci pārlej salātiem.
Salātus var papildināt ar zemeņu mērci, ko pagatavo no zemenēm, eļļas, sāls un cukura.