Receptes / Salāti

Foto: SHUTTERSTOCK
Salāti ar tomātiem un sinepju dīgstiem 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.
Sastāvdaļas
- 100 g salātlapu maisījuma
- 150 g ķirštomātiņu
- 25 g diedzētu sinepju sēklu
Mērcei:
- 3 ēdamkarotes olīveļļas
- 2 ēdamkarotes citrona sulas
- 1 ēdamkarote kļavu sīrupa
- pustējkarote sinepju
- pustējkarote sāls
Pagatavošana
- Salātlapas nomazgā un nosusina. Ķirštomātiņus nomazgā un pārgriež uz pusēm.
- Uz šķīvja kārto salātlapas, tiem virsū – pārgrieztos ķirštomātiņus un diedzētas sinepju sēklas.
- Pagatavo mērci, izmantojot visas tai paredzētās sastāvdaļas, un pārlej salātiem.
Sinepes un diedzētās sinepju sēklas salātiem dod patīkamu asumu un aromātu.