Receptes / Salāti

Foto: SHUTTERSTOCK

Salāti ar tomātiem un sinepju dīgstiem 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • 100 g salātlapu maisījuma
  • 150 g ķirštomātiņu
  • 25 g diedzētu sinepju sēklu

Mērcei:

  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 2 ēdamkarotes citrona sulas
  • 1 ēdamkarote kļavu sīrupa
  • pustējkarote sinepju
  • pustējkarote sāls

Pagatavošana

  1. Salātlapas nomazgā un nosusina. Ķirštomātiņus nomazgā un pārgriež uz pusēm.
  2. Uz šķīvja kārto salātlapas, tiem virsū – pārgrieztos ķirštomātiņus un diedzētas sinepju sēklas.
  3. Pagatavo mērci, izmantojot visas tai paredzētās sastāvdaļas, un pārlej salātiem.

Sinepes un diedzētās sinepju sēklas salātiem dod patīkamu asumu un aromātu.

SAISTĪTĀS RECEPTES