Receptes / Salāti

Foto: Shutterstock
Salāti ar tomātiem, sīpoliem un kartupeļiem 0
Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- 1 kg mazu jauno kartupelīšu
- 200 g tomātu
- 2 sīpoli
- 150 ml bezpiedevu jogurta
- 2 olu dzeltenumi
- 250 ml eļļas
- 2 ēdamkarotes baltvīna etiķa
- 1 tējkarote ķimeņu
- 1 tējkarote sinepju
- 1 tējkarote cukura
- 1 lauru lapa
- malti melnie pipari, sāls
Pagatavošana
- Kartupelīšus ar visu mizu novāra sālsūdenī, kam pievienotas ķimenes un lauru lapa. Notīra.
- Mikserī samaisa olu dzeltenumus, sinepes un šķipsniņu sāls. Maisot lēni pievieno eļļu. Pievieno etiķi, cukuru un piparus.
- Kartupeļus sagriež šķēlītēs. Mērcē iemaisa jogurtu, to pārlej kartupeļiem un uz trim stundām ieliek ledusskapī, lai ievelkas.
- Tad uz kartupeļiem liek sagrieztus tomātus, uzber sīpolu ripiņas. Iecilā.
- Salātus dekorē ar zaļumiem: sagrieztām dillēm, maurlociņiem.