Receptes / Salāti

salatiarceptusieru
Lapu salāti ar ceptu Kamambēras sieru 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.
Sastāvdaļas
- 100 g sarkanlapu salātu
- 100 g ledussalātu (vai citu zaļu salātu)
- 1 bumbieris
- 250 g kamambēras siera
- Milti panēšanai
- Mērcei: 6 ēdamkarotes olīveļļas (mērcei un cepšanai)
- 2 ēdamkarotes baltvīna etiķa
- 1–2 tējkarotes sinepju
- Svaiga timiāna zariņš
- Malti melnie pipari
- Sāls
- Cukurs
Pagatavošana
- Katru siera ritulīti sagriež 4 daļās, apviļā miltos un sakarsētā eļļā apcep no visām pusēm. Bumbieri sagriež plānās šķēlītēs. Salātus saplucina.
- Mērcei timiāna lapiņas sajauc ar 3 ēdamkarotēm olīveļļas, etiķi un sinepēm, pievieno sāli, piparus un cukuru.
- Saplucinātās salātlapas un bumbiera šķēlītes liek salātu traukā un pārlej ar sagatavoto mērci. Virsū kārto apceptos siera gabaliņus.