Receptes / Salāti

Foto: Shutterstock
Salāti ar ātri apceptiem ķiršu tomātiem 0
Šie gardie salāti ar ķiršu tomātiņiem var būt kā viegls ēdiens vakariņām vai arī kā piedeva pamatēdienam. Lieliski iederēsies ar dažādiem gaļas ēdieniem.
Sastāvdaļas
- Ķiršu tomātiņi – 400 grami
- Zaļo salātu mix – 75 grami
- 3 daiviņas ķiploka
- Jogurts bez piedevām – 200 grami
- Olīveļļa – 55 ml
- Sāls – pēc garšas
- Melni maltie pipari – pēc garšas
Pagatavošana
- Pārgriezt ķiršu tomātiņus uz pusēm, uzkarsēt pannā olīveļļu un apcept tomātiņus no abām pusēm, kamēr miziņa nedaudz brūna, tomēr tomāts pats vēl sulīgs. Pēc tam noņemt no uguns.
- Sajaukt jogurtu ar olīveļļu. Smalki sagriezt vai saspiest ķiploku, pievienot jogurta masai – pievienot sāli un piparus pēc garšas.
- Ar mērci pārliet zaļos salātus, pēc tam pārlikt virsū ceptos tomātiņus, kad tie jau nedaudz atdzisuši.