Receptes / Salāti

Foto: SHUTTERSTOCK
Rukola ar apelsīnu mērci 0
Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.
Sastāvdaļas
- 150 g rukolas
- 8 ķirštomātiņi
- 40 g Parmas siera
- 30 g ciedru riekstu (vai saulespuķu sēkliņu)
Mērcei:
- 200 ml svaigi spiestas apelsīnu sulas
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- sāls, maltie melnie pipari
Pagatavošana
- Uz pannas apgrauzdē ciedru riekstus, līdz tie zeltaini. Tomātiņus pārgriež uz pusēm. Rukolu nomazgā un nosusina. Ja lapas lielas, tās var saplucināt. Sarīvē Parmas (vai kādu citu cieto) sieru.
- Pagatavo mērci: apelsīnu sulu ielej katliņā un vāra, kamēr paliek puse no sākotnējā tilpuma. Tad pārlej bļodiņā, pieber sāli un piparus, kuļ ar putojamo slotiņu, lēnām lejot klāt olīveļļu.
- Mērcē lēni iecilā rukolu, uzber salātiem sagrieztos ķirštomātiņus un pārkaisa sieru un riekstus.