Receptes / Pamatēdieni

Foto: SHUTTERSTOCK

Rīsi ar zirnīšiem un garnelēm 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Dažkārt pusdienās vai vakariņām aptrūkušās idejas. Šī recepte varētu būt jaunums garšu pasaulē!

Sastāvdaļas

  • Rīsi – 170 g
  • Ūdens – 500 ml
  • Sāls – 1 tējkarote
  • Olas – 2 gab.
  • Eļļas – 0,5 ēdamkarotes
  • 4–5 mazi sīpoli vai 1 puravs
  • Saldēti zaļie zirnīši – 200 grami
  • Pupiņu asni – 100 grami
  • Kūpināts šķiņķis – 100 grami
  • Notīrītas garneles – 100 grami
  • Sasmalcināts koriandrs – 3 ēdamkarotes
  • Sojas mērce – 2 ēdamkarotes

    Pagatavošana

    1. Rīsus izvāra vājā sālsūdenī. Sakuļ olas. Kulteni cep pannā uzkarsētā eļļā, cepšanas laikā nemaisa. Gatavo olu kulteni liek traukā un sagriež plānās šķēlītēs.
    2. Sīpolus sagriež, zaļos zirnīšus atlaidina, šķiņķi sagriež mazos kubiņos. Tad sīpolus, šķiņķi, garneles, zirnīšus un sojas mērci pievieno izvārītajiem rīsiem.
    3. Pupiņu asnus noskalo un kopā ar olu kulteņa šķēlītēm uzmanīgi iecilā rīsu maisījumā. Pārkaisa ar sasmalcinātu koriandu un pasniedz galdā.
    4. Āzijā šo ēdienu gatavo no jasmīnu rīsiem, taču tos var aizstāt ar tumšajiem vai citiem rīsiem. Savukārt šķiņķa vietā var izmantot cūkas cepeša gabaliņus.
      SAISTĪTĀS RECEPTES