Receptes / Pamatēdieni

Foto: SHUTTERSTOCK
Rīsi ar zirnīšiem un garnelēm 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.
Dažkārt pusdienās vai vakariņām aptrūkušās idejas. Šī recepte varētu būt jaunums garšu pasaulē!
Sastāvdaļas
- Rīsi – 170 g
- Ūdens – 500 ml
- Sāls – 1 tējkarote
- Olas – 2 gab.
- Eļļas – 0,5 ēdamkarotes
- 4–5 mazi sīpoli vai 1 puravs
- Saldēti zaļie zirnīši – 200 grami
- Pupiņu asni – 100 grami
- Kūpināts šķiņķis – 100 grami
- Notīrītas garneles – 100 grami
- Sasmalcināts koriandrs – 3 ēdamkarotes
- Sojas mērce – 2 ēdamkarotes
Pagatavošana
- Rīsus izvāra vājā sālsūdenī. Sakuļ olas. Kulteni cep pannā uzkarsētā eļļā, cepšanas laikā nemaisa. Gatavo olu kulteni liek traukā un sagriež plānās šķēlītēs.
- Sīpolus sagriež, zaļos zirnīšus atlaidina, šķiņķi sagriež mazos kubiņos. Tad sīpolus, šķiņķi, garneles, zirnīšus un sojas mērci pievieno izvārītajiem rīsiem.
- Pupiņu asnus noskalo un kopā ar olu kulteņa šķēlītēm uzmanīgi iecilā rīsu maisījumā. Pārkaisa ar sasmalcinātu koriandu un pasniedz galdā.
- Āzijā šo ēdienu gatavo no jasmīnu rīsiem, taču tos var aizstāt ar tumšajiem vai citiem rīsiem. Savukārt šķiņķa vietā var izmantot cūkas cepeša gabaliņus.