Receptes / Mērcītes

Foto: Aija Geida

Rabarberu čatnijs 0

Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • rabarberi – 650 g
  • sīpols
  • brūnais cukurs – 75 g
  • kaltēti ķirši vai rozīnes – 50 g
  • ābolu etiķis – 75 ml
  • svaigi malts ingvers – 1 ēdamkarote
  • maltas ķimenes – ½ tējkarote
  • malti melnie pipari – ½ tējkarote
  • maltas krustnagliņas un kanēlis – pa šķipsniņai
  • sāls – 1 tējkarote

Pagatavošana

  1. Sīpolu smalki sakapā. Rabarberus sagriež gabaliņos. Pannā ielej ābolu etiķi, pieber cukuru, kaltētus ķiršus vai izmērcētas rozīnes, garšvielas un sāli. Uzkarsē un pieliek sīpolu un rabarberus.
  2. Karsē uz vidēji stipras uguns, līdz rabarberi mīksti. Atkarībā no rabarberu sulīguma varbūt jāpielej nedaudz ūdens, lai mērce pārāk nesabiezētu. Pasniedz ar grilētu gaļu.
SAISTĪTĀS RECEPTES