Receptes / Mērcītes

Foto: Aija Geida
Rabarberu čatnijs 0
Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- rabarberi – 650 g
- sīpols
- brūnais cukurs – 75 g
- kaltēti ķirši vai rozīnes – 50 g
- ābolu etiķis – 75 ml
- svaigi malts ingvers – 1 ēdamkarote
- maltas ķimenes – ½ tējkarote
- malti melnie pipari – ½ tējkarote
- maltas krustnagliņas un kanēlis – pa šķipsniņai
- sāls – 1 tējkarote
Pagatavošana
- Sīpolu smalki sakapā. Rabarberus sagriež gabaliņos. Pannā ielej ābolu etiķi, pieber cukuru, kaltētus ķiršus vai izmērcētas rozīnes, garšvielas un sāli. Uzkarsē un pieliek sīpolu un rabarberus.
- Karsē uz vidēji stipras uguns, līdz rabarberi mīksti. Atkarībā no rabarberu sulīguma varbūt jāpielej nedaudz ūdens, lai mērce pārāk nesabiezētu. Pasniedz ar grilētu gaļu.