Receptes / Zupas

Foto: SHUTTERSTOCK
Puravu un kartupeļu krēmzupa 0
Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- 200 g puravu
- 500 g kartupeļu
- sīpols
- 600 ml buljona (vistas vai dārzeņu)
- 100 ml saldā krējuma
- ēdamkarote rīvēta cietā siera
- sāls, pipari
- eļļa
Pagatavošana
- Katlā ielej eļļu un apcep sagrieztus puravus un sīpolu. Pieber sāli un piparus, mazliet (10 minūtes) pasautē, ik pa laikam apmaisot.
- Pielej buljonu, pieliek kubiņos sagrieztus kartupeļus un vāra, līdz kartupeļi mīksti (20 minūtes). Katlu noceļ no uguns, zupu sablendē, pievieno saldo krējumu. Uzvāra līdz pirmajam burbulim.
- Kad zupa ielieta šķīvī, pārkaisa smalki rīvētu cieto sieru. Var vēl uzbērt mazliet piparu un sadrupinātus riekstus. Zupai var pievienot arī kaltētu sēņu pulveri vai iemaisīt apceptas šampinjonu šķēlītes.