Receptes / Salāti

Foto: SHUTTERSTOCK
Puravu un ābolu salāti 0
Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- 2 puravi
- 1 skābens ābols
- 2 cieti vārītas olas
- 2 ēdamkarotes majonēzes (vai krējuma)
- sāls, malti melnie pipari
- zaļumi
Pagatavošana
- Olas sarīvē vai sakapā. Puravus sagriež pusriņķīšos un kārto uz šķīvja. Virs puraviem uzber sakapātas vārītās olas.
- Ābolu nomizo, sarīvē (ābola vietā salātos var iegriezt selerijas kātu). Tam pievieno majonēzi vai krējumu un sāli, samaisa mērcīti. Ar mērcīti pārlej puravus un olu.
- Pasniedzot salātiem uzkaisa drupinātu olas dzeltenumu un dekorē ar zaļumiem.