Receptes / Pamatēdieni

Foto: SHUTTERSTOCK

Puravu pīrāgs 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 200 g kviešu miltu
  • 100 g sviesta
  • 1 ola
  • 1 ēdamkarote auksta ūdens
  • pustējkarote jūras sāls

Pildījumam:

  • 250 g puravu
  • 100 g bekona
  • 150 g pikanta, labi kūstoša siera (piemēram, Čedaras)
  • 150 g saldā krējuma
  • 3 olas
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • malti melnie pipari
  • muskatrieksts

Pagatavošana

  1. Miltiem pieber sāli, pierīvē aukstu sviestu un ar pirkstiem saberž drupatās. Pievieno olu, pielej auksto ūdeni un samīca mīkstā, vijīgā mīklā. Saveļ to bumbā, ietin pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī.
  2. Pannā izkausētā sviestā apcep gabaliņos sagrieztu bekonu, pievieno pusripās sagrieztus puravus. Maisot sautē. Uzber maltus melnos piparus.
  3. Atdzesēto mīklu izrullē, ieklāj veidnē (ap Ø 22 cm), kas izklāta ar cepampapīru. Pamatni viegli sadursta ar dakšiņu.
  4. Uz mīklas liek pildījumu, pārkaisa ar rupji sarīvētu cieto sieru.
  5. Sakuļ olas ar saldo krējumu, sāli, pierīvē muskatriekstu. Pārlej pildījumam un liek cepties 180 °C uz aptuveni 40 minūtēm. Vislabāk pīrāgs garšo silts, taču var ēst arī aukstu.
SAISTĪTĀS RECEPTES