Receptes / Pamatēdieni

Foto: SHUTTERSTOCK
Puravu pīrāgs 0
Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
Mīklai:
- 200 g kviešu miltu
- 100 g sviesta
- 1 ola
- 1 ēdamkarote auksta ūdens
- pustējkarote jūras sāls
Pildījumam:
- 250 g puravu
- 100 g bekona
- 150 g pikanta, labi kūstoša siera (piemēram, Čedaras)
- 150 g saldā krējuma
- 3 olas
- 2 ēdamkarotes sviesta
- malti melnie pipari
- muskatrieksts
Pagatavošana
- Miltiem pieber sāli, pierīvē aukstu sviestu un ar pirkstiem saberž drupatās. Pievieno olu, pielej auksto ūdeni un samīca mīkstā, vijīgā mīklā. Saveļ to bumbā, ietin pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī.
- Pannā izkausētā sviestā apcep gabaliņos sagrieztu bekonu, pievieno pusripās sagrieztus puravus. Maisot sautē. Uzber maltus melnos piparus.
- Atdzesēto mīklu izrullē, ieklāj veidnē (ap Ø 22 cm), kas izklāta ar cepampapīru. Pamatni viegli sadursta ar dakšiņu.
- Uz mīklas liek pildījumu, pārkaisa ar rupji sarīvētu cieto sieru.
- Sakuļ olas ar saldo krējumu, sāli, pierīvē muskatriekstu. Pārlej pildījumam un liek cepties 180 °C uz aptuveni 40 minūtēm. Vislabāk pīrāgs garšo silts, taču var ēst arī aukstu.