Receptes / Salāti Foto: SHUTTERSTOCK Pupiņu salāti ar tunci 0 Ieteikt Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”. Sastāvdaļas 400 g konservētu pupiņu250 g tunča savā sulā1 garais gurķis2 seleriju kāti100 g zaļo salātu maisījuma2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu lapiņu1 ēdamkarote sīki sagrieztu maurlociņu1 ēdamkarote svaigi spiestas citrona sulassāls, malti melnie pipari Pagatavošana Bļodā ieber noskalotas konservētās pupiņas. Pupiņām pievieno nokāstu, saplucinātu tunci, plānās šķēlītēs sagrieztu seleriju, nomizotu, sīkāk sagrieztu gurķi, zaļumus, salātus un citrona sulu.Pieber sāli un piparus, lēnām samaisa. Salāti labi garšos ar svaigu baltmaizes vai čabatas šķēli. Var izmantot vienas šķirnes vai divu dažādu krāsu pupiņas, kā arī miksēt ar marinētu kukurūzu, turku zirņiem. SAISTĪTĀS RECEPTES Salāti ar ātri apceptiem ķiršu tomātiem Salāti ar olīvām un šķiņķi Tunča un makaronu salāti Tēmas pupiņas pupiņu salāti tuncis