Receptes / Pamatēdieni

Foto: Shutterstock
Ļoti sātīgs un garšīgs: podiņā gatavots sautējums 0
Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.
Sastāvdaļas
- 500 g cūkas vai liellopa gaļas
- 1 kg kartupeļu
- 1–2 sīpoli
- 1–2 burkāni
- 3–4 ķiploka daiviņas
- 100 ml augu eļļas
- Sāls ,pipari
- Lauru lapas un smaržīgie pipari (katrā podiņā pa pārītim)
- Zaļumi (pēc izvēles)
Pagatavošana
- Gaļu sagriež palielos kubiņos, apcep uz pannas sakarsētā eļļā. Pielej mazliet ūdens, pannai uzliek vāku un sautē kādas 20 minūtes.
- Otrā pannā eļļā apcep smalki sagrieztus sīpolus, ķiplokus, burkānus un kartupeļus. Tad gaļu un izveidojušos buljonu uzlej dārzeņiem, samaisa, pēc garšas pieber sāli, piparus.
- Šo maisījumu sadala pa māla (cepšanai piemērotiem ) podiņiem/traukiem. Katrā iemet pa laurlapai un pāris smaržīgajiem pipariem. Liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 160–170 °C, un sautē 30–40 minūtes.
- Pasniedzot bagātīgi pārkaisa smalki sagrieztus zaļumus.