Receptes / Saldie ēdieni

Foto: Shutterstock
Plūmju drumstalu deserts 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- 800 g plūmju
- 80 g brūnā cukura
Drumstalām:
- 200 g miltu
- 100 g sviesta
- 50 g auzu pārslu
- 50 g cukura
- šķipsna sāls
Pagatavošana
- Vispirms pagatavo drumstalas. Bļodā sajauc sausās sastāvdaļas: miltus, sāli, cukuru un auzu pārslas. Tad mazos gabaliņos sagriež sviestu (tam jābūt aukstam!) un ar pirkstiem iemīca sausajās sastāvdaļās, veidojot drumstalas. Ja masa šķiet par sausu, var pieliet nedaudz ūdens.
- Plūmes pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu. Tās kārto cepamtraukā ar griezuma vietu uz leju, uzbārsta brūno cukuru un pārkaisa drumstalas.
- Cep cepeškrāsnī 200 °C 20–25 minūtes, līdz virskārta viegli apbrūnējusi, bet drumstalas kļuvušas mīkstas. Pasniedz karstas kopā ar saldējumu.