Receptes / Pamatēdieni

Foto: Anda Krauze
Plovs sātīgām vakariņām 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- 700 g cūkas cauraudzīša
- 200 g sīpolu
- 200 g burkānu
- 50 g tomātu pastas
- 800 g rīsu
- ķiploki
- pipari
- sāls
Pagatavošana
- Cūkgaļu sagriež gabaliņos. Katlā ielej eļļu, uzkarsē un uz lielas liesmas gaļu strauji apcep.
- Sīpolus sagriež gabaliņos. Burkānus sarīvē uz rupjas dārzeņu rīves. Sīpolus un burkānus pieber gaļai, samaisa un apcep, līdz burkāni maina krāsu un sīpoli kļūst zeltaini.
- Pievieno garšvielas, tomātu pastu un sāli. Uzlej ūdeni, lai nosedz gaļu, uzliek vāku un nedaudz pasautē.
- Pieber rīsus un samaisa. Uzlej tik daudz ūdens, lai nosedz katla saturu, un vēl mazliet. Traukam uzliek vāku, nogriež vismazāko liesmu un vāra, līdz rīsi mīksti. Nemaisa!