Receptes / Saldie ēdieni Foto: SHUTTERSTOCK Gardais piparkūku kārtojums: ar Maskarpones sieru un dzērvenēm 0 Ieteikt Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”Svētki beigušies, bet piparkūkas palikušas? Brīnišķīga recepte gardam desertam, kura sastāvā izmantot piparkūkas, kas palikušas pāri! Sastāvdaļas Neapēstās piparkūkas250 g Maskarpones siera100 g saldā krējuma300 g dzērveņu200 g cukuraMalts kanēlis Pagatavošana Sasmalcina piparkūkas. Maskarponi, pieliekot mazliet cukura, saputo ar saldo krējumu viendabīgā masā. Sablendē dzērvenes ar cukuru. Pieber kanēli. Stikla traukā liek piparkūku sadrupināto kārtu, tām pāri – dzērveņu masu, tad siera masu. Atkārto, kamēr trauks pilns vai sastāvdaļas beigušās.Desertam ledusskapī jāpastāv vismaz 3–4 stundas. SAISTĪTĀS RECEPTES Kūka par godu Latvijai Ābolu drupaču kūka Aveņu sacepums Tēmas deserts piparkūkas