Receptes / Saldie ēdieni

Foto: SHUTTERSTOCK
Gardais piparkūku kārtojums: ar Maskarpones sieru un dzērvenēm 0
Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Svētki beigušies, bet piparkūkas palikušas? Brīnišķīga recepte gardam desertam, kura sastāvā izmantot piparkūkas, kas palikušas pāri!
Sastāvdaļas
- Neapēstās piparkūkas
- 250 g Maskarpones siera
- 100 g saldā krējuma
- 300 g dzērveņu
- 200 g cukura
- Malts kanēlis
Pagatavošana
- Sasmalcina piparkūkas. Maskarponi, pieliekot mazliet cukura, saputo ar saldo krējumu viendabīgā masā. Sablendē dzērvenes ar cukuru. Pieber kanēli.
- Stikla traukā liek piparkūku sadrupināto kārtu, tām pāri – dzērveņu masu, tad siera masu. Atkārto, kamēr trauks pilns vai sastāvdaļas beigušās.
- Desertam ledusskapī jāpastāv vismaz 3–4 stundas.