Receptes / Saldie ēdieni

Foto: SHUTTERSTOCK

Gardais piparkūku kārtojums: ar Maskarpones sieru un dzērvenēm 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Svētki beigušies, bet piparkūkas palikušas? Brīnišķīga recepte gardam desertam, kura sastāvā izmantot piparkūkas, kas palikušas pāri!

Sastāvdaļas

  • Neapēstās piparkūkas
  • 250 g Maskarpones siera
  • 100 g saldā krējuma
  • 300 g dzērveņu
  • 200 g cukura
  • Malts kanēlis

Pagatavošana

  1. Sasmalcina piparkūkas. Maskarponi, pieliekot mazliet cukura, saputo ar saldo krējumu viendabīgā masā. Sablendē dzērvenes ar cukuru. Pieber kanēli.
  2. Stikla traukā liek piparkūku sadrupināto kārtu, tām pāri – dzērveņu masu, tad siera masu. Atkārto, kamēr trauks pilns vai sastāvdaļas beigušās.
  3. Desertam ledusskapī jāpastāv vismaz 3–4 stundas.
SAISTĪTĀS RECEPTES