Receptes / Pamatēdieni

Arhīva foto
Pilngraudu spageti ar biešu mērci 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- 140 g Dobeles dzirnavnieka pilngraudu spageti
- 1 liela galda biete
- 1 sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- ¼ glāzes Indijas riekstu
- pusglāze ūdens
- pustējkarote Dižonas sinepju
- ¼ tējkarotes sāls
- liela šķipsna piparu
- rozmarīna zariņš
- olīveļļa cepšanai
Pagatavošana
- Indijas riekstiem uzlej karstu ūdeni un tos mērcē 20 minūtes. Bieti nomizo, sagriež aptuveni 5 mm biezās šķēlītēs, apslaka ar olīveļļu un cep cepeškrāsnī 180 grādos 20–25 minūtes, līdz mīkstas.
- Uz pannas uzkarsētā olīveļļā liek cepties sasmalcinātu sīpolu, pēc brīža pievieno sasmalcinātu ķiploku un cep, līdz ķiploks kļūst aromātisks, bet sīpoli – caurspīdīgi.
- Nokāš iemērktos Indijas riekstus, liek blenderī, pievieno ceptos sīpolus, ķiplokus, bietes, Dižonas sinepes, sāli, piparus un ūdeni. Sablendē, līdz iegūta krēmīga konsistence.
- Pagatavo pilngraudu spageti pēc norādījumiem uz iepakojuma. Gatavajā pastā iemaisa krēmīgo biešu mērci. Pasniedzot dekorē ar svaiga rozmarīna zariņu.