Receptes / Salāti Foto: Jacob Blount/Shutterstock Pilngraudu pastas salāti ar sieru 0 Ieteikt Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.Sastāvdaļas 150 g pilngraudu makaronu Fusilli150 g sarkano ķirštomātu125 g mocarellas minibumbiņupuse dzeltenās paprikaspuse svaigā garā gurķa4–5 ēdamkarotes bazilika pesto Pagatavošana Izvāra makaronus pēc norādes uz iepakojuma, nokāš, noskalo aukstā ūdenī un pārliek lielā bļodā.Papriku un gurķi sagriež sīkāk. Ķirštomātus pārgriež uz pusēm.Arī mocarellas bumbiņas pārgriež uz pusēm. Visu, arī pesto, pievieno makaroniem un apmaisa.Ēd uzreiz vai liek noslēgtā ēdiena uzglabāšanas trauciņā, lai baudītu vēlāk. Pesto, protams, var pagatavot mājās. Sablendē saišķīti bazilika, sauju ciedru riekstu, sauju rīvēta Parmas siera, pāris ēdamkarošu olīveļļas, puscitrona sulu un šķipsniņu sāls. SAISTĪTĀS RECEPTES Salāti ar tomātiem, sīpoliem un kartupeļiem Tunča un pupiņu salāti Kārtainie salāti “Vistas fileja sniedziņā” Tēmas makaronu salāti mocarella pasta pesto salāti veģetārie ēdieni