Receptes / Salāti

Foto: Jacob Blount/Shutterstock

Pilngraudu pastas salāti ar sieru 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • 150 g pilngraudu makaronu Fusilli
  • 150 g sarkano ķirštomātu
  • 125 g mocarellas minibumbiņu
  • puse dzeltenās paprikas
  • puse svaigā garā gurķa
  • 4–5 ēdamkarotes bazilika pesto

Pagatavošana

  1. Izvāra makaronus pēc norādes uz iepakojuma, nokāš, noskalo aukstā ūdenī un pārliek lielā bļodā.
  2. Papriku un gurķi sagriež sīkāk. Ķirštomātus pārgriež uz pusēm.
  3. Arī mocarellas bumbiņas pārgriež uz pusēm. Visu, arī pesto, pievieno makaroniem un apmaisa.
  4. Ēd uzreiz vai liek noslēgtā ēdiena uzglabāšanas trauciņā, lai baudītu vēlāk.

Pesto, protams, var pagatavot mājās. Sablendē saišķīti bazilika, sauju ciedru riekstu, sauju rīvēta Parmas siera, pāris ēdamkarošu olīveļļas, puscitrona sulu un šķipsniņu sāls.

SAISTĪTĀS RECEPTES