Receptes / Pamatēdieni

Foto: SHUTTERSTOCK

Ļoti garšīgs un viegli pagatavojams ēdiens: pildīts saldais kartupelis 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 2 saldie kartupeļi
  • 200 g fetas siera
  • 80 g saulē kaltētu tomātu
  • 50 g melno olīvu bez kauliņiem
  • malti melnie pipari
  • saišķītis pētersīļu

    Pagatavošana

    1. Saldos kartupeļus rūpīgi nomazgā, liek cepešpannā, kurā ieklāts cepampapīrs. Cep 200 grādos 40–50 minūtes (jo lielāki kartupeļi, jo ilgāk jācep).
    2. Kamēr kartupeļi cepas, gatavo pildījumu. Sīki sagriež saulē kaltētus tomātus, olīvas, fetas sieru, visu samaisa.
    3. Kad kartupeļi mīksti, tos izņem no krāsns un atdzesē. Uzmanīgi ar karoti izgreb viduci. Iedobumā liek pildījumu. Pasniedzot pārkaisa smalki sagrieztus pētersīļus un piparus.
      SAISTĪTĀS RECEPTES