Receptes / Uzkodas

Foto – Matīss Markovskis
Pīlādžu marmelādē karamelizēti burkāni un pētersīļa saknes 0
Autore: Gunta Tabore
Sastāvdaļas
- burkāni – 5 gab.
- pētersīļa sakne – 5 gab.
- pīlādžu marmelāde – 3 ēdamkarotes
- sviests – 50 g
- drupināti lazdu rieksti – 100 g
- sāls, pipari
Pagatavošana
- Burkānus un pētersīļa saknes nomizo un gareniski pārgriež uz pusēm (vai četrās daļās, ja ir lielāki). Pannā izkausē sviestu un apcep saknes, kamēr tās zeltainas. Pielej ūdeni – tik daudz, lai saknes līdz pusei būtu nosegtas. Sautē, kamēr saknes mīkstas un ūdens gandrīz iztvaikojis.
- Pievieno sāli, piparus, lazdu riekstus un pīlādžu marmelādi. Karsē, kamēr cukurs karamelizējas.
Pavāres piebilde
Marmelāde palīdz saknītēm karamelizēties, padara tās spīdīgas un gardas. Īpašu garšu piešķir riekstu piedeva.