Receptes / Mērcītes

Foto: SHUTTERSTOCK
Pikantā sojas mērce 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.
Sastāvdaļas
- 125 ml sojas mērces
- 60 ml (4 ēdamkarotes) baltvīna etiķa
- 60 ml (4 ēdamkarotes) zemesriekstu eļļas
- 2 tējkarotes cukura
- 2 čili pākstis
- 2 ķiploka daiviņas
- 2 cm ingvera saknes
- svaigi malti melnie pipari
Pagatavošana
- Ingvera sakni nomizo un sasmalcina. Čili izņem sēklas, smalki sagriež. Ķiploka daiviņas nomizo un sasmalcina.
- Traukā sakuļ etiķi ar cukuru un pipariem. Pievieno sojas mērci un garšaugus.
- Putojot maisījumu, pakāpeniski pielej zemesriekstu eļļu. Kuļ tik ilgi, kamēr mērce viegli sabiezē. Pēc garšas pieber sāli.
Var pievienot arī sezama eļļu, kas mērcei piešķirs riekstu garšu.