Receptes / Mērcītes

Foto: Aija Geida
Pikanta mērcīte ar ķiplokiem un Indijas riekstiem 0
Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- ziloņķiploks – 4 daiviņas
- Indijas rieksti – 60 g
- ūdens – 80 ml
- olīveļļa – 2 ēdamkarotes
- citrona sula – 2 ēdamkarotes
- ķiploks – ½ daiviņa
- salvijas lapiņas – dažas
- rozmarīns – viens zariņš
Pagatavošana
- Riekstus pusstundu izmērcē ūdenī. Ziloņķiploku notīra, sagriež šķēlītēs un apcep. Parasto ķiploku notīra un smalki sakapā.
- Visas sastāvdaļas liek blenderī un samaisa līdz viendabīgai masai. Atkarībā no tā, kā izmērcēti Indijas rieksti, var būt nepieciešams pievienot nedaudz ūdens. Mērce sader ar grilētiem dārzeņiem.