Receptes / Pamatēdieni

Foto: SHUTTERSTOCK

Pavasarīgā pasta ar brokoļiem, sparģeļiem un saldo krējumu 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Ja tev ļoti garšo pastas ēdieni, bet gribas kaut ko vieglu un pavasarīgu, šī recepte tev ļoti patiks!

Sastāvdaļas

  • 125 g brokoļu
  • 125 g sparģeļu
  • 1 neliels cukīni
  • 1 sarkana paprika
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • sāls, malti melnie pipari
  • 200 g ķirštomātiņu (vai gabaliņos sagrieztu konservēto tomātu)
  • 100 g zaļo zirnīšu (vai saldēto)
  • 125 ml saldā krējuma
  • 500 g pastas
  • 4 ēdamkarotes saplucināta svaiga bazilika
  • 100 g rīvēta siera

    Pagatavošana

    1. Brokoļu rozetes, sparģeļus un šķēlēs sagrieztu cukīni vāra sālsūdenī 3 minūtes, notecina un noskalo ar aukstu ūdeni.
    2. Lielā pannā uzkarsē eļļu, apcep 4 minūtes kubiņos sagrieztu papriku un ķiplokspiedē izspiestu ķiploku. Tomātus un zirnīšus liek uz pannas un karsē kādas 5 minūtes, lai iztvaikotu liekais ūdens. Pievieno sparģeļus, brokoļus, cukīni, pielej saldo krējumu. Maisījumu karsē 2 minūtes, pieber sāli un piparus, pannu noceļ no uguns.
    3. Pastu ieber karstā sālsūdenī un vāra 8–10 minūtes (jeb kā norādīts uz iepakojuma), lai tā nebūtu pavisam mīksta, bet al dente – mazliet stingra.
    4. Nokāš un pievieno mērcei pannā, to liek uz uguns un apmaisa. Pievieno saplucināto baziliku. Katrs uzkaisa sieru savai porcijai pats.
    5. Ja negribas tik treknu ēdienu, saldo krējumu neliek, bet vairāk pievieno konservētos tomātus (ņem lielo kārbu – 400 g) un iztiek bez pārkaisītā siera.
      SAISTĪTĀS RECEPTES