Receptes / Pamatēdieni

Foto: SHUTTERSTOCK
Pavasarīgā pasta ar brokoļiem, sparģeļiem un saldo krējumu 0
Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.
Ja tev ļoti garšo pastas ēdieni, bet gribas kaut ko vieglu un pavasarīgu, šī recepte tev ļoti patiks!
Sastāvdaļas
- 125 g brokoļu
- 125 g sparģeļu
- 1 neliels cukīni
- 1 sarkana paprika
- 3 ķiploka daiviņas
- 3 ēdamkarotes olīveļļas
- sāls, malti melnie pipari
- 200 g ķirštomātiņu (vai gabaliņos sagrieztu konservēto tomātu)
- 100 g zaļo zirnīšu (vai saldēto)
- 125 ml saldā krējuma
- 500 g pastas
- 4 ēdamkarotes saplucināta svaiga bazilika
- 100 g rīvēta siera
Pagatavošana
- Brokoļu rozetes, sparģeļus un šķēlēs sagrieztu cukīni vāra sālsūdenī 3 minūtes, notecina un noskalo ar aukstu ūdeni.
- Lielā pannā uzkarsē eļļu, apcep 4 minūtes kubiņos sagrieztu papriku un ķiplokspiedē izspiestu ķiploku. Tomātus un zirnīšus liek uz pannas un karsē kādas 5 minūtes, lai iztvaikotu liekais ūdens. Pievieno sparģeļus, brokoļus, cukīni, pielej saldo krējumu. Maisījumu karsē 2 minūtes, pieber sāli un piparus, pannu noceļ no uguns.
- Pastu ieber karstā sālsūdenī un vāra 8–10 minūtes (jeb kā norādīts uz iepakojuma), lai tā nebūtu pavisam mīksta, bet al dente – mazliet stingra.
- Nokāš un pievieno mērcei pannā, to liek uz uguns un apmaisa. Pievieno saplucināto baziliku. Katrs uzkaisa sieru savai porcijai pats.
- Ja negribas tik treknu ēdienu, saldo krējumu neliek, bet vairāk pievieno konservētos tomātus (ņem lielo kārbu – 400 g) un iztiek bez pārkaisītā siera.