Receptes / Salāti

Publicitātes foto

Pastas salāti ar sparģeļiem un zemenēm 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • 400 g zaļo sparģeļu
  • 400 g svaigu zemeņu
  • 200 g makaronu Fusilli
  • 2 saujas nomazgātu un nosusinātu rukolas vai spinātu lapu

Mērcei:

  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 ēdamkarote balzametiķa
  • 1 ēdamkarote baltvīna etiķa
  • 1 tējkarote citrona sulas
  • 1 tējkarote medus vai kļavu sīrupa
  • pustējkarote sāls
  • citronpipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Nomazgā un virtuves dvielī nosusina sparģeļus. Nolauž sparģeļa kātu (2–3 cm) un atlikušo sagriež 3 cm garos gabaliņos.
  2. Izvāra makaronus pēc norādes uz iepakojuma, nokāš un noskalo aukstā ūdenī.
  3. Uz pannas nelielā eļļas daudzumā apcep sparģeļus aptuveni 8 minūtes.
  4. Pa to laiku bļodiņā (ja salāti tiks ēsti tuvāko stundu laikā) vai mazā burciņā, ko var aizvērt ar vāku (ja salāti tiks ēsti vēlāk), sagatavo salātu mērci, savienojot visas sastāvdaļas un kārtīgi samaisot.
  5. Lielā bļodā vai ēdiena uzglabāšanas traukā liek apceptos sparģeļus, izvārītos makaronus, rukolu vai spinātus.
  6. Neilgi pirms ēšanas nomazgā zemenes un katru sagriež četrās daļās, pievieno salātiem.
  7. Mērcīti pārlej salātiem tieši pirms ēšanas.
SAISTĪTĀS RECEPTES