Receptes / Salāti

Foto: Bitt24/SHUTTERSTOCK
Pastas salāti ar garnelēm 0
Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.
Sastāvdaļas
- 150 g makaronu Penne Rigate
- 200 g vārītu (noskalotu) turku zirņu
- 200 g garneļu
- 150 g ķirštomātu
- 100 g olīvu bez kauliņiem (pēc izvēles)
- puse dzeltenās paprikas
- puse svaiga garā gurķa
- puse sarkanā sīpola
- dilles vai citi zaļumi
Mērcei:
- 3 ēdamkarotes bezpiedevu jogurta
- 1 ēdamkarote citrona sulas
- 1 tējkarote franču sinepju
- zaļumi pēc izvēles
- sāls, malti melnie pipari
Pagatavošana
- Izvāra makaronus pēc norādes uz iepakojuma. Nokāš, noskalo aukstā ūdenī un liek lielā bļodā.
- Ķirštomātus nomazgā un pārgriež uz pusēm. Sagriež sīkāk svaigo gurķi. Olīvas pārgriež uz pusēm. Sīpolu sīki sagriež. Visas šīs sastāvdaļas pievieno makaroniem.
- Atsevišķā bļodiņā sajauc visas mērces sastāvdaļas un pārlej makaronu salātiem.
Salātus var baudīt uzreiz vai uzglabāt ledusskapī, lai pasniegtu vēlāk.