Receptes / Pamatēdieni

Foto: SHUTTERSTOCK

Pasta ar zaļajiem zirnīšiem saldā krējuma mērcē 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • 250 g tauriņu vai gliemežvāku pastas
  • 100 g saldētu zaļo zirnīšu
  • 150 g smalki sarīvēta cietā siera
  • 200 ml saldā krējuma
  • 40 g sviesta
  • 1 ēdamkarote sīki sagrieztas piparmētras
  • 1 ēdamkarote sīki sagrieztu pētersīļu
  • rīvēta miziņa no puscitrona
  • malti melnie pipari
  • sāls

    Pagatavošana

    1. Verdošā sālsūdenī ieber pastu. Vāra 1 minūti, tad pieber klāt zirnīšus. Vāra, līdz pasta gatava, nokāš sietā.
    2. Nelielā katliņā uzkarsē saldo krējumu, tajā izkausē sviestu. Pievieno citrona miziņu, maltus melnos piparus, šķipsnu sāls un sarīvētu cieto sieru. Uz ļoti lēnas uguns maisot turpina karsēt, līdz siers izkusis un masa iebiezējusi.
    3. Servēšanas traukā sajauc pastu un zirnīšus ar karsto mērci. Uzbārsta vēl rīvētu cieto sieru un samaisa. Pārkaisa ar sagrieztajām piparmētrām un pētersīļiem.
      SAISTĪTĀS RECEPTES