Receptes / Pamatēdieni

Foto: Shutterstock

Pannā gatavoti siera plācenīši 0

Brīnišķīga siera plācenīšu recepte – pārbaudīta praksē, kas neprasa ne izcilas zināšanas un prasmes virtuvē, ne lielu budžetu. Izdodas vienmēr!

Pasniedz ar medu, mīļāko ievārījumu vai skābo krējumu. Labu apetīti!

Sastāvdaļas

  • Kefīrs – 1 glāze
  • Milti – 2,5 glāzes
  • Rīvēts siers (pēc savas gaumes!) – 1 glāze
  • Cukurs – puse tējkarotes
  • Sāls – puse tējkarotes
  • Soda – naža galiņš
  • Augu eļļa – cepšanai

Pagatavošana

  1. Sāli, cukuru un sodu iemaisa kefīrā, kas ieliets dziļā traukā.
  2. Mēreni lēni ieber miltus, rīvēto sieru. Visu kārtīgi sajauc. Jauc tik ilgi, kamēr nav kunkuļu.
  3. Pēc tam mīklu sadala četrās daļās un ar mīklas rulli izrullē apaļu formu 2-3 mm biezumā (viss atkarīgs, cik dziļā pannā cepsi!)
  4. Ielej pannā eļļu, uzkarsē un liec cepties plāceni – cep no katras puses uz lēnas uguns, kamēr mīkla iegūst brūni zeltainu nokrāsu.
SAISTĪTĀS RECEPTES