Receptes / Pamatēdieni

Foto: Shutterstock
Pannā gatavoti siera plācenīši 0
Brīnišķīga siera plācenīšu recepte – pārbaudīta praksē, kas neprasa ne izcilas zināšanas un prasmes virtuvē, ne lielu budžetu. Izdodas vienmēr!
Pasniedz ar medu, mīļāko ievārījumu vai skābo krējumu. Labu apetīti!
Sastāvdaļas
- Kefīrs – 1 glāze
- Milti – 2,5 glāzes
- Rīvēts siers (pēc savas gaumes!) – 1 glāze
- Cukurs – puse tējkarotes
- Sāls – puse tējkarotes
- Soda – naža galiņš
- Augu eļļa – cepšanai
Pagatavošana
- Sāli, cukuru un sodu iemaisa kefīrā, kas ieliets dziļā traukā.
- Mēreni lēni ieber miltus, rīvēto sieru. Visu kārtīgi sajauc. Jauc tik ilgi, kamēr nav kunkuļu.
- Pēc tam mīklu sadala četrās daļās un ar mīklas rulli izrullē apaļu formu 2-3 mm biezumā (viss atkarīgs, cik dziļā pannā cepsi!)
- Ielej pannā eļļu, uzkarsē un liec cepties plāceni – cep no katras puses uz lēnas uguns, kamēr mīkla iegūst brūni zeltainu nokrāsu.