Receptes / Pamatēdieni

Foto: Shutterstock
Olu nūdeles ar garnelēm 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- garneles
- olu nūdeles
- paprika
- cukīni
- burkāns
- sīpols
- ¼ Ķīnas kāposta
- dažas ķiploka daiviņas
- ingvers
- čili saldskābā mērce
- terijaki mērce
- sojas mērce
- olīveļļa
- sojas eļļa
- sezama eļļa
- sezama sēklas
- sāls
- malti melnie pipari
- citronpipari
- čili pulveris
Pagatavošana
- Garneles ievieto marinādē, ko pagatavo no sāls, maltiem melnajiem pipariem, citronpipariem, sasmalcināta ingvera, sojas mērces un čili saldskābās mērces.
- Papriku, cukīni, burkānu, Ķīnas kāpostu sagriež strēmelītēs. Vokpannā uzkarsē olīveļļu, vispirms aprauj 1 ķiploka daiviņu un 3 ingvera ripiņas, tad pievieno sagrieztos dārzeņus, kam uzbārsta sāli un čili pulveri.
- Viegli apceptos dārzeņus pabīda uz vokpannas malām, lai tiem pa vidu varētu cept garneles. Kad tas izdarīts, visu pārlej ar sojas un sezama eļļu un samaisa.
- Pievieno vārītas olu nūdeles, uzbārsta sezama sēklas un uzslaka terijaki mērci.