Receptes / Salāti

Foto: Shutterstock
No omītes recepšu krājumiem: visgaršīgākais mājās gatavotais rasols 0
“Ļoti garšo rasols, taču tā arī nav izdevies nekad pagatavot tādu, kas patiešām atgādinātu bērnībā ēsto, kad bijām ciemos. Vai varat nopublicēt kādu recepti ar sastāvdaļām precīzi gramos un daudzumos?” – portālam praktiski.lv jautā lasītājs Dainis.
Iesakām izmēģināt šo recepti, kas pierakstīta redaktores recepšu kladītē ar nosaukumu “Omītes rasols”! Lai izdodas!
Sastāvdaļas
- Kartupeļi – 650 grami
- Burkāni – 450 grami
- Marinēti gurķi – 200 grami
- Konservēti zaļie zirnīši – 1 burciņa
- Olas – 6 gab.
- Doktora desa – 500 grami
- Krējums – 100 grami
- Majonēze – 200 grami
- Sāls, pipari, ja vēlaties – sinepes – pēc garšas
Pagatavošana
- Novāra burkānus un kartupeļus (ar mizu!) līdz gatavībai. Atsevišķā trauciņā – izvāra olas (lai būtu cietas).
- Ļauj tam visam atdzist, tad nomizo burkānus un kartupeļus, notīra olas.
- Visu sagriež smalkos gabaliņos, olu var sarīvēt (kā pašiem labāk patīk!). Gurķu šķidrumu neizlej, bet atstāj!
- Visas sastāvdaļas liek dziļā traukā. Atsevišķā traukā sajauc krējumu, majonēzi un mazliet (2 ēdamkarotes) marinēto gurķu šķidrumu (ja vēlaties mazliet “asāku” garšu – pielieciet 2 tējkarotes sinepes). Visu maisa kopā, pievieno arī sāli un piparus, visu kārtīgi samaisa.
Rasols ir gatavs! Labu apetīti!