Receptes / Saldie ēdieni

Neparastās apaļās piparkūkas 0
Neparastās, apaļās piparkūkas, jo apaļi cepumi jāēd, lai ir daudz saules, bet piparkūkas – lai netrūkst mīlestības.
Izmēģini uztura speciālistes Jevgēnijas Jansones un “Elvi” “Neparasto apaļo piparkūku recepti”!
Aptuvenais gatavošanas laiks – tikai 30 minūtes!
Sastāvdaļas
- sviests istabas temperatūrā – 110 g
- brūnais cukurs – 200 g
- tumšais cukurniedru sīrups – 50 g
- ola – 1 gab.
- malts kanēlis – 1 tējk.
- sāls – 1/2 tējk.
- malts muskatrieksts – 1/2 tējk.
- malts ingvers – 1 tējk.
- kviešu milti – 230 g
- soda – 2/3 tējk.
Pagatavošana
- Saputo sviestu ar brūno cukuru – jāputo aptuveni 5-6 minūtes, kamēr izveidojas gaisīga masa. Pievieno tai cukurniedru sīrupu un olu, samaisi.
- Atsevišķā bļodā samaisi visas pārējās sastāvdaļas. Sajauca abas masas kopā, bet vairs neputo. Veido no masas vienāda izmēra bumbiņas (tam var izmantot karoti).
- Kārto bumbiņas uz cepampaplātes, kas izklāta ar cepampapīru, ievērojot vismaz 2 cm atstarpi viena no otras, jo cepšanas laikā mīkla kusīs.
- Cep 180 grādos aptuveni 10-14 minūtes, kamēr cepumi kļūst zeltaini brūni.
- Nepārcep – iekšā cepumiem jāpaliek nedaudz mīkstiem, bet no malām – kraukšķīgiem. Atdzesē un rotā ar kausētu šokolādi vai glazūru.