Receptes / Saldie ēdieni


Nektarīnu deserts.
Nektarīnu deserts.
Foto: SHUTTERSTOCK

Nektarīni ar vīnu 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 4 nektarīni
  • 170 g cukura
  • 100 ml ūdens
  • 200 ml sarkanvīna
  • puscitrona sula
  • 1 kanēļa standziņa
  • vaniļas saldējums

Pagatavošana

  1. Nektarīnus aplej ar verdošu ūdeni. Pēc tam novelk miziņu, pārdala uz pusēm un izņem kauliņu.
  2. Vīnam pievieno cukuru, ūdeni, citrona sulu un kanēli. Vāra aptuveni 10 minūtes. Tad maisījumam pievieno nektarīnus un turpina vārīt uz lēnas uguns 5 minūtes. Atdzesē, nektarīnus neizņemot no šķidruma.
  3. Pasniedz ar vaniļas saldējumu vai putukrējumu. Vīna maisījumu pasniedz kā mērci.

Nektarīnus var aizstāt ar persikiem, āboliem vai bumbieriem.

SAISTĪTĀS RECEPTES