Receptes / Mērcītes

Foto: Gianni Triggiani/SHUTTERSTOCK
Mērce ar magoņu sēklām 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- augu eļļa – 150 ml
- etiķis – 3 ēdamkarotes
- medus – 1 ēdamkarote
- magoņu sēklas – 1 ēdamkarote
- sīpols – ½ no neliela
- sinepju pulveris – ½ tējkarote
- malts ingvers – ¼ tējkarote
- sāls
Pagatavošana
- Traukā sarīvē sīpolu. Pievieno etiķi, medu, sinepju pulveri, maltu ingveru un visu sakuļ. Pēc garšas pieber sāli.
- Putojot maisījumu, pakāpeniski pielej eļļu. Kad mērce sāk sabiezēt, pieber magoņu sēklas. Labi samaisa. Ja nepieciešams, pieber sāli.