Receptes / Mērcītes

Foto: Gianni Triggiani/SHUTTERSTOCK

Mērce ar magoņu sēklām 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • augu eļļa – 150 ml
  • etiķis – 3 ēdamkarotes
  • medus – 1 ēdamkarote
  • magoņu sēklas – 1 ēdamkarote
  • sīpols – ½ no neliela
  • sinepju pulveris – ½ tējkarote
  • malts ingvers – ¼ tējkarote
  • sāls

Pagatavošana

  1. Traukā sarīvē sīpolu. Pievieno etiķi, medu, sinepju pulveri, maltu ingveru un visu sakuļ. Pēc garšas pieber sāli.
  2. Putojot maisījumu, pakāpeniski pielej eļļu. Kad mērce sāk sabiezēt, pieber magoņu sēklas. Labi samaisa. Ja nepieciešams, pieber sāli.
SAISTĪTĀS RECEPTES