Receptes / Saldie ēdieni

Foto: Shutterstock
Melleņu kūka ar smalko musli 0
Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- 1 glāze mandeļu miltu
- 1 glāze smalkā mušļa
- 1 glāze skābā krējuma
- Pusglāze cukura
- 2 olas
- Tējkarote cepamā pulvera
- Šķipsna sāls
- Vaniļas cukurs
- Krūmmellenes
Pagatavošana
- Olas saputo ar cukuru un nedaudz vaniļas cukura. Pievieno mandeļu miltus, musli, sāli un cepamo pulveri. Visu rūpīgi sajauc.
- Visbeidzot pieliek skābo krējumu. Bet konsistence jāpieregulē pēc sajūtām, lai nav par šķidru vai biezu.
- Visu lej ietaukotā formā, nober ar mellenēm un cep 180 °C aptuveni 40 minūtes.
- Sanāk sulīga, gaisīga melleņu kūka.