Receptes / Pamatēdieni

Foto: SHUTTERSTOCK
Cepeškrāsnī gatavota medus vista ar āboliem un piedevām 0
Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Varbūt tu jau lūkojies pēc ēdiena receptes Vecgada vakaram? Ja pagatavosi šo – pārsteigsi ne vien viesus un savu ģimeni, bet arī pats sevi. Visu dari pēc receptes un tev izdosies brīnišķīgs svētku ēdiens, ar ko palutināt pārējos!
Sastāvdaļas
- Vista
- Skābs antonovkas ābols – 1 liels gab.
- Sīpols – 1 liels gab.
- Sviests – 60 g
- Medus – 5 ēdamkarotes
- Krievu sinepes – 2 ēdamkarotes
- Melnie pipari, sāls
- Eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Vistu nomazgā, nosusina. Samaisa sāli un maltus melnos piparus un ar šo maisījumu ierīvē vistu no ārpuses un iekšpuses.
- Sajauc medu, sinepes un sviestu. Ar šo maisījumu ieziež vistu no iekšienes. Kādas trīs ēdamkarotes maisījuma atstāj.
- Ābolu sagriež lielās daivās, sīpolu biezās ripās. Vistu pilda ar āboliem un sīpoliem. Lai pildījums turētos vistā, cepeti aizsprauž ar koka irbulīšiem vai aizšuj.
- No ārpuses vistu apsmērē ar medus–sinepju–sviesta maisījumu. Vistu liek cepešpannā karstā eļļā un cep cepeškrāsnī 180 °C stundu.
- Kad vista cepusies pusstundu, tai blakus liek cepties dārzeņus: daivās sagrieztus kartupeļus, burkānus, ķiplokus. Dārzeņus pirms tam bļodā samaisa ar eļļu un šķipsnu sasmalcināta rozmarīna.