Receptes / Konservējumi

Foto: Shutterstock

Mazsālīti gurķīši ar mārrutkiem 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 1 kg gurķu
  • 1 l ūdens
  • 6 upeņu lapas
  • 6 ķiršu lapas
  • 1 mārrutka lapa
  • dilles ar kātiem
  • 2 ēdamkarotes sāls
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 1 tējkarote galda mārrutku

Pagatavošana

  1. Traukā liek gurķus, ķiršu, upeņu, mārrutku lapas un dilles. Litrā auksta ūdens izšķīdina sāli un cukuru, iemaisa galda mārrutkus (mārrutka lapas kopā ar galda mārrutkiem gurķiem piešķir pikantu asumiņu).
  2. Marinādi uzlej gurķiem un zaļumiem, Pēc pāris stundām mazsālītie gurķi jau ir ēdami.
SAISTĪTĀS RECEPTES