Receptes / Konservējumi

Foto: Shutterstock
Mazsālīti gurķīši ar mārrutkiem 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- 1 kg gurķu
- 1 l ūdens
- 6 upeņu lapas
- 6 ķiršu lapas
- 1 mārrutka lapa
- dilles ar kātiem
- 2 ēdamkarotes sāls
- 1 ēdamkarote cukura
- 1 tējkarote galda mārrutku
Pagatavošana
- Traukā liek gurķus, ķiršu, upeņu, mārrutku lapas un dilles. Litrā auksta ūdens izšķīdina sāli un cukuru, iemaisa galda mārrutkus (mārrutka lapas kopā ar galda mārrutkiem gurķiem piešķir pikantu asumiņu).
- Marinādi uzlej gurķiem un zaļumiem, Pēc pāris stundām mazsālītie gurķi jau ir ēdami.