Receptes / Konservējumi

Foto: Shutterstock
Mazsālīti gurķīši ar čili 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- 2 kg gurķu
- 1 l ūdens
- 7 ķiploka daiviņas
- 2 nelielas svaigas čili pākstis
- 2 pētersīļa zariņi
- 1 mārrutka lapa
- dilles ar kātiem
- 2 ēdamkarotes sāls
Pagatavošana
- Ūdenim pieber sāli, uzvāra un pavāra, ja nepieciešams, noputo. Gurķus nomazgā un nogriež galus.
- Traukā liek dilles, pētersīļus, ķiploka daiviņas un veselas čili pākstis (ja gribas pamatīgāku asumu, čili pākstis iegriež). Virsū kārto gurķus, pāri tiem – mārrutku lapas.
- Pārlej ar remdenu sālījumu. Gurķīši būs ēdami pēc vienas, divām dienām.