Receptes / Konservējumi

Foto: Shutterstock

Mazsālīti gurķīši ar čili 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 2 kg gurķu
  • 1 l ūdens
  • 7 ķiploka daiviņas
  • 2 nelielas svaigas čili pākstis
  • 2 pētersīļa zariņi
  • 1 mārrutka lapa
  • dilles ar kātiem
  • 2 ēdamkarotes sāls

Pagatavošana

  1. Ūdenim pieber sāli, uzvāra un pavāra, ja nepieciešams, noputo. Gurķus nomazgā un nogriež galus.
  2. Traukā liek dilles, pētersīļus, ķiploka daiviņas un veselas čili pākstis (ja gribas pamatīgāku asumu, čili pākstis iegriež). Virsū kārto gurķus, pāri tiem – mārrutku lapas.
  3. Pārlej ar remdenu sālījumu. Gurķīši būs ēdami pēc vienas, divām dienām.
SAISTĪTĀS RECEPTES