Receptes / Salāti

Foto: Shutterstock
Marinēts ķirbis korejiešu gaumē 0
Ķirbis korejiešu gaumē ir viena no visgardākajām un vienkāršāk pagatavojamajām uzkodām. Šī garduma pagatavošanai javeltī aptuveni 20 minūtes laika. Un tas ir tik vienkārši un gardi!
Sastāvdaļas
- Ķirbis – 400 grami
- Sīpols – 1 gab.
- Ķiploks – 3 daiviņas
- Sarkanie pipari (malti) – 1 tējkarote
- Koriandrs – pustējkarote
- Sojas mērce – 1 ēdamkarote
- Saulespuķu eļļa – 6 ēdamkarotes
- Sāls – pēc garšas
Pagatavošana
- Ķirbi notīra no miziņas un sēkliņām. Tā mīkstumu sarīvē uz rīves, kas paredzēta burkānu gatavošanai korejiešu gaumē. Ja jums tādas nav, izmantojiet vienkārši rupjo rīvi.
- Ieber sarīvēto ķirbi bļodiņā un sajauc ar rokām.
- Notīra paliela izmēra sīpolu un sagriež mazos kubiciņos. Cep to pannā, kurā uzkarsēta eļļa un klāt pievieno sarkanos piparus.
- Bļodā pie sarīvētā ķirbja caur ķiploku spiedi iespiež ķiploku un turpat pievieno nedaudz sāli un koriandru. Visu kārtīgi samaisa. Pēc tam turpat pievieno arī apceptos sīpolus.
- Bļodā pielej sojas mērci. Visu rūpīgi samaisa un hermētiski bļodiņu aiztaisa. Piemēram, no pārtikas plēves veidojot “jumtiņu”.
- Atstāj visu savilkties vidēji 3 stundas.
Ņem vērā!
Patiesībā marinētie ķirbji korejiešu gaumē ir gatavi ēšanai arī uzreiz pēc pagatavošanas. Tomēr garša būs izteiktāka, ja ļausiet marinādei kārtīgi iesūkties ķirbja mīkstumā!
Sagatavots pēc ārzemju preses materiāliem.