Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Kad mežā sēņu nav, bet kārojas marinētu sēņu, var izlīdzēties ar šampinjoniem. Tos marinējot mājās, iespējams variēt ar garšvielām un pagatavot marinādi, cik nu asu vai maigu gribas. Jāņem vērā, ka marinādi vajag uz pusi mazāk nekā sēņu.
Tā jāpavāra vismaz piecas minūtes, lai garšvielas izdalītu aromātu un no tām izdalītos ēteriskās eļļas. Garšas dažādošanai marinādei var pievienot sinepju sēklas, koriandru, anīsa sēklas vai kanēļa standziņu (pa vienai, nevis visas kopā). Savukārt ķiploku var aizstāt ar sīpolu ripiņām.
Jūsu Safari tīmekļa pārlūkprogramma ir novecojusi! Iesakām to nekavējoties atjaunot, lai saturu šajā portālā varētu lietot pilnā apmērā. Vai varat izmantot kādu no populārākajām pārlūkprogrammām, piemēram, Google Chrome vai Firefox.