Receptes / Konservējumi

Foto: PantherMedia/Scanpix/LETA
Marinēti kabacīši ziemai bez pasterizēšanas 0
Autore: Anna Skariņa
Sastāvdaļas
- Kabači
- Dilles
- Ķiploki
- Lauru lapas
- Melno piparu graudi
- Čili pipars
- 9% etiķa – 2 ēdamkarotes (katrai litra burkai)
Marinādei (viena litra pagatavošanai):
- sāls – 1 ēdamkarote
- cukurs – 1,5 ēdamkarotes
Pagatavošana
- Kabači rūpīgi jānomazgā un tiem jāapgriež galiņi. Nomazgā un sagatavo arī dilles un ķiplokus.
- Katrā sterilizētā litra burkā liek dilles, 3 ķiploka daiviņas, gabaliņu čili pipara, 1 lauru lapu, 8 piparu graudus.
- Kabačus sagriež ripās (aptuveni 1 cm biezumā) un ļoti blīvi saliek burkās. Pa virsu uzliek sasmalcinātas dilles.
- Katrā burkā ieliek metāla ēdamkaroti un aplej ar verdošu ūdeni. Pēc tam ūdeni nolej. Šo ūdeni vēlams izmantot marinādes gatavošanai. Katram litram ūdens pievieno 1 ēdamkaroti sāls un 1,5 ēdamkarotes cukura. Tad vēlreiz karsē ūdeni, līdz tas sasniedzis vārīšanās temperatūru.
- Katrā burkā ielej 2 ēdamkarotes etiķa, tad lej karsto marinādi. Burkas aizvāko, apgriež otrādi un silti sasedz, līdz tās pilnīgi atdzisušas. Lai labi garšo!