Receptes / Konservējumi

Foto: SHUTTERSTOCK
Sēņu cienītāju delikatese – marinētas gailenītes 0
Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.
Sastāvdaļas
- 0,5 kg gaileņu
- 70 ml 9% etiķa
- 2 ēdamkarotes eļļas
- Lauru lapa
- 2 krustnagliņas
- 1 citrona sula
- 2 ķiploka daiviņas
- 4–5 melno piparu graudiņi
Pagatavošana
- Sēnes notīra, nomazgā aukstā, tekošā ūdenī. Ieliek caurdurī un pagaida, kamēr notek ūdens. Liek katlā un uzlej verdošu ūdeni, lai sēnes ir pārklātas. Uzvāra, pieber sāli, pielej citrona sulu un uz lēnas uguns vāra 10 minūtes.
- Atsevišķi uzvāra marinādi – etiķi, 100 ml ūdens, garšvielas vāra 3–5 minūtes. Marinādi atdzesē un izkāš.
- Sēnes liek izkarsētās burkās, uzlej marinādi, aizvāko. Glabā ledusskapī.