Receptes / Salāti

Foto: Liv Friis-Larsen/SHUTTERSTOCK
Mango un garneļu salāti 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.
Sastāvdaļas
- 1 mango
- 250 g garneļu
- 100 g šampinjonu
- salātu maisījums
- olīveļļa cepšanai
- sāls, pipari
Mērcei:
- 1 laims
- 3 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 tējkarote sinepju
- pustējkarote medus
Pagatavošana
- Salātus liek traukā. Mango sagriež kubiņos un pievieno salātiem. Ja nav pieejams svaigs, var izmantot konservētu mango (tad salātiem pievieno arī nedaudz sīrupa).
- Šampinjonus sagriež, uzber nedaudz sāls un piparu un apcep uz pannas olīveļļā. Tad apcep arī garneles, kam uzbārstīti pipari un sāls. Garneles un sēnes pievieno salātiem un sajauc.
- Pagatavo mērci – izspiež laima sulu, pievieno medu, sinepes un olīveļļu. Pārlej salātiem, un – tie ir gatavi.
Garneļu vietā salātiem var pievienot vistas gaļu vai sieru.