Receptes / Salāti

Foto: SHUTTERSTOCK
Makaronu salāti ar ceptiem ķiplokiem 0
Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.
Sastāvdaļas
- 500 g makaronu Linguine
- 8 šķiņķa šķēles (bez ādas)
- 20 nemizotu ķiploka daiviņu
- 120 g rīvmaizes
- 2 ēdamkarotes sviesta
- malti melnie pipari, garšaugu maisījums
Pagatavošana
- Cepešpannā ieklāj cepampapīru, kārto ķiploka daiviņas. Cep cepeškrāsnī 200 grādos aptuveni 15 minūtes, līdz daiviņas ir mīkstas un zeltainas.
- Šķiņķa šķēlītes sīki sagriež un apcep pannā, pēc tam nosusina papīra dvielī.
- Tīrā pannā izkausē sviestu, pievieno rīvmaizi, garšaugu maisījumu, piparus un apcep rīvmaizi zeltaini brūnu.
- Tikmēr makaronus lielā sālsūdens daudzumā izvāra al dente. Nokāš un noskalo zem auksta ūdens, nosusina.
- Bļodā liek makaronus, pievieno ķiplokus, šķiņķi un rīvmaizi, viegli samaisa.
Zināšanai – 20 ķiploka daiviņu nemaz nav daudz, jo izcepti ķiploki ir maigi un ar vieglu aromātu.