Receptes / Pamatēdieni

Foto: SHUTTERSTOCK
Garšīgs un sātīgs – makaronu sacepums ar sīpoliem un sieru 0
Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.
Sastāvdaļas
- 500 g sarkano sīpolu
- 750 g puravu
- 500 g makaronu
- 250 g siera
- 40 g sviesta
- Sāls
- Pipari
- Majorāns
Pagatavošana
- Notīra sīpolus un sagriež plānos gredzenos. Notīra un tāpat sagriež puravus. Vispirms uz pannas apcep sīpolus, tad pievieno puravus un pasutina 6–8 minūtes.
- Pastu (makaronus) novāra pusgatavu un nokāš. Sarīvē sieru un 3/4 no tā sajauc ar makaroniem un saceptajiem sīpoliem, puraviem.
- Ietaukotā cepampannā liek sacepuma sagatavi un pārkaisa ar atlikušo 1/4 rīvētā siera. Cep cepeškrāsnī 200 grādos 20 minūtes. Pasniedzot uzkaisa majorāna lapiņas. Ja nav svaiga, uzber kaltētu.