Receptes / Konservējumi
Mājās skābēti kāposti 0
Autore: Anna Skariņa
Mūsdienās gandrīz ikvienā pārtikas veikalā var iegādāties skābētus kāpostus, taču tie nekad negaršos tik labi kā pašu spēkiem ieskābētie. Ķeramies klāt!
Kāpostu skābēšanai būs piemērotas vēlīnās šķirnes ar cietām galviņām. Tautas ticējumi saka, ka skābēšanu labāk veikt augošā mēnesī, tad kāposti būs sulīgi un kraukšķīgi.
Jāuzmanās, lai burkāni netiktu pievienoti par daudz – trīslitru burkai kāpostu pilnīgi pietiekami būs ar vienu burkānu, citādi kāposti būs pārlieku mīksti. Tāpat jāizvairās pievienot sāli ar jodu, jo arī šajā gadījumā kāposti var būt mīksti.
Kāpostu skābēšanai jāizvēlas stikla, emaljēts vai plastmasas trauks, bet nekādā gadījumā metāla vai alumīnija. Vēlams, lai sākotnēji tas būtu spainītis vai katls.