Receptes / Konservējumi

Foto: SHUTTERSTOCK
Mājās gatavots lečo no tomātiem 0
Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.
Sastāvdaļas
- 4–5 kg tomātu
- 4–5 kg paprikas
- 1 glāze nerafinētas eļļas
- 1,5 ēdamkarotes etiķa
- 2 ēdamkarotes cukura
- 1 ēdamkarote sāls
Pagatavošana
- Nomazgā tomātus, izgriež kātiņu vietas un sablendē (vai samaļ gaļasmašīnā). Masu liek katlā un uz lēnas uguns vāra.
- Papriku nomazgā, pārgriež uz pusēm, izņem sēklotni un plēksnītes, sagriež pusgredzenos.
- Tomātu masai pieber sāli, cukuru, pielej eļļu un etiķi, samaisa un pagaršo. Var papildināt ar garšvielām, kas patīk. Pievieno papriku un vāra 10–15 minūtes, lai paprika neizjuktu, bet saglabātu struktūru.
- Lečo vēl karstu pilda burkās, uzliek vākus un karsē katlā ar ūdeni (1 l burkas 20 minūtes). Cieši aizvāko, apgriež otrādi, sasedz un ļauj lēni atdzist.
- Ja gribas asumiņu, pievieno smalki sagrieztu čili (pirms tam izņem sēklotni).