Receptes / Pamatēdieni

Foto: Shutterstock
Ļoti gardas mājās gatavotas zivs kotletes rīvmaizē 0
Sastāvdaļas
- Baltās zivs (saida, mintajs, karpa u.c.) maltā masa – 600 grami
- Vidējs sīpols – 1 gab.
- Dažas šķēles baltmaizes – 2 vai 3 gab.
- Ķiploku daiviņas – 1-2 gab.
- Sviests – 30 grami
- Eļļa – cepšanai
- Piens – 100 ml
- Ola – 1 gab.
- Rīvmaize – pēc nepieciešamības
- Sāls un pipari – pēc garšas
Pagatavošana
- Maizei nogriež garoziņas, mīkstumu iemērc traukā ar pienu. Samaļ zivs masu.
- Maltu baltās zivs masu sajauc ar olu, ar izmērcēto maizi, ko iepriekš mazliet notecina, ar smalki sasmalcinātu sīpolu, kas nedaudz pannā apcepts sviestā, ar sarīvētu svaigu ķiploku, sāli un pipariem.
- No iegūtās masas formē kotlešu formu un apvīļā traukā ar rīvmaizi.
- Cep uz vidējas uguns, uz pannas eļļa vai sviestā apmēram 7 minūtes no katras puses.
- Pasniedz ar rīsiem, kartupeļiem, kartupeļu biezeni – pēc izvēles. Neaizmirsti par zaļajiem salātiem!