Receptes / Pamatēdieni

Foto: SHUTTERSTOCK

Liellopa gaļas un dzērveņu kārtojums 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 600 g maltas jaunlopa gaļas
  • 100 ml saldā krējuma
  • 2 tējkarotes rīvmaizes
  • 1 ola
  • sāls, pipari

Pildījumam:

  • 100 g dzērveņu sukāžu
  • 50 g pētersīļa lapu
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 20 ml olīveļļas
  • sāls

Pagatavošana

  1. Vispirms pagatavo pildījumu: sakapā dzērveņu sukādes, pētersīļus, ķiplokus, pievieno sāli, eļļu un noliek, lai garšas savelkas.
  2. Malto gaļu sajauc ar olu, rīvmaizi, saldo krējumu, sāli, pipariem un liek ietaukotā veidnē – vispirms pusi gaļas masas, tai virsū kārto pildījumu un tam pāri atlikušo malto gaļu. Virsu noziež ar eļļu, lai izcepot apetītelīgāk izskatītos.
  3. Cep cepeškrāsnī 170 ºC aptuveni 40 minūtes, bet tas atkarīgs no cepeškrāsns. Gatavību var pārbaudīt, kārtojumā iedurot dakšiņu un piespiežot: ja suliņa, kas izspiežas, ir sarkana, jācep vēl.
SAISTĪTĀS RECEPTES