Receptes / Pamatēdieni

Foto: SHUTTERSTOCK
Liellopa gaļas un dzērveņu kārtojums 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- 600 g maltas jaunlopa gaļas
- 100 ml saldā krējuma
- 2 tējkarotes rīvmaizes
- 1 ola
- sāls, pipari
Pildījumam:
- 100 g dzērveņu sukāžu
- 50 g pētersīļa lapu
- 3 ķiploka daiviņas
- 20 ml olīveļļas
- sāls
Pagatavošana
- Vispirms pagatavo pildījumu: sakapā dzērveņu sukādes, pētersīļus, ķiplokus, pievieno sāli, eļļu un noliek, lai garšas savelkas.
- Malto gaļu sajauc ar olu, rīvmaizi, saldo krējumu, sāli, pipariem un liek ietaukotā veidnē – vispirms pusi gaļas masas, tai virsū kārto pildījumu un tam pāri atlikušo malto gaļu. Virsu noziež ar eļļu, lai izcepot apetītelīgāk izskatītos.
- Cep cepeškrāsnī 170 ºC aptuveni 40 minūtes, bet tas atkarīgs no cepeškrāsns. Gatavību var pārbaudīt, kārtojumā iedurot dakšiņu un piespiežot: ja suliņa, kas izspiežas, ir sarkana, jācep vēl.