Receptes / Salāti

Foto: SHUTTERSTOCK
Ledussalāti ar vistu un ananasiem 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.
Sastāvdaļas
- 2 galviņas ledussalātu
- 2 vistas filejas
- 4 cieti vārītas olas
- 10 ēdamkarotes zaļo zirnīšu
- 6 konservētu ananasu ripas
- 1 puravs
- eļļa cepšanai
- sāls, pipari
- Mērcei: 1 citrona sula
- 1 apelsīna sula
- pusglāze olīveļļas
- 3 tējkarotes medus
- malti melnie pipari
- sāls
Pagatavošana
- Vistas fileju sagriež gabaliņos un eļļā izcep.
- Ledussalātu galviņas sagriež šķēlēs, kārto uz šķīvja, pārber ar izceptajiem vistas gabaliņiem, zaļajiem zirnīšiem, gabaliņos sagrieztiem ananasiem un cieti vārītām olām.
- Pārliek plāni sagrieztas purava ripiņas, pārlej ar mērci. Lai to pagatavotu, visas sastāvdaļas liek traukā ar cieši noslēdzamu vāku un pamatīgi sakrata.